Συχνότερες απορίες για το βούρτσισμα των δοντιών

Ποια είναι η καλύτερη τεχνική?

Υπάρχει μια σειρά από αποτελεσματικές τεχνικές και ο οδοντίατρος θα σας δείξει ποια είναι η κατάλληλη για εσάς, ανάλογα με την κατάσταση των δοντιών και των ούλων.

Μια αποτελεσματική και εύκολη στην απομνημόνευση τεχνική, περιλαμβάνει μια σειρά από κυκλικές ή ελλειπτικές κινήσεις στο στόμα, σε δυο δυο δόντια κάθε φορά, μέχρι να καλυφθεί όλο το στόμα.

Τοποθετείστε την οδοντόβουρτσα σε γωνία 45 μοιρών και βουρτσίστε με μια ελλειπτική κίνηση σπρώχνοντας έξω από τα δόντια.

Μαλακή ή σκληρή οδοντόβουρτσα?

Σε γενικές γραμμές η οδοντόβουρτσα πρέπει να είναι μικρή, με μακριά εύχρηστη λαβή. Πρέπει να είναι μεσαίας σκληρότητας. Η πολύ σκληρή μπορεί να τραυματίσει τα ούλα και η πολύ μαλακή να μην καθαρίζει καλά.Πόσο χρόνο πρέπει να βουρτσίζω?

Το ιδανικό βούρτσισμα πρέπει να κρατά 3-4 λεπτά. Πολλοί αναρωτιούνται γιατί αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα δόντια, παρόλο που βουρτσίζουν, αλλά στην πραγματικότητα βουρτσίζουν ελλιπώς και πολύ βιαστικά. Οι έρευνες δείχνουν ότι οι περισσότεροι βουρτσίζουν λιγότερο από ένα λεπτό, πολύ μακριά από τον ιδανικό χρόνο.

Πρόσφατα Άρθρα