Αισθητική οδοντιατρική

Η αισθητική των δοντιών σας

Dental clinic

Μπορείτε να φανταστείτε τον εαυτό σας να έχει ένα χαμόγελο πολύ ωραιότερο από αυτό που σας έδωσε η φύση?

Η αισθητική οδοντιατρική σήμερα, αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες και τεχνικές, δίνει υψηλή αισθητική στο χαμόγελό σας.

Μπορείτε να φανταστείτε τα δόντια σας, να είναι λευκότερα, ίσια και με αρμονικό μέγεθος και σχήμα, να φτιάχνουν ένα “κόσμημα” στο κέντρο του προσώπου σας?

Μπορείτε να φανταστείτε τον εαυτό σας να χαμογελά με αυτοπεποίθηση και υπερηφάνεια?

Αν αναρωτιέστε πως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, ήρθε η ώρα να πληροφορηθείτε για τις τεράστιες δυνατότητες της Αισθητικής Οδοντιατρικής.

Πρόκειται για μια σειρά από τεχνικές, (smile design, smile recontouring, bonding), σε συνδυασμό με υλικά (ρητίνες, πορσελάνες, ολοκεραμικά, ζιρκονία, τιτάνιο) και τεχνολογία αιχμής (laser, CAD/CAM), που μπορούν να προσφέρουν εντυπωσιακές αλλαγές στην εμφάνιση κάποιου. 

Η Αισθητική του Χαμόγελου ή αισθητική των δοντιών, είναι το πιο καλλιτεχνικό κομμάτι της Οδοντιατρικής Επιστήμης, γιατί ξεπερνά την ανάγκη για θεραπεία και προχωρά στην ικανοποίηση των αισθητικών αναγκών του ατόμου.

Ασχολείται με ένα φάσμα εργασιών που σαν στόχο έχουν τον καλλωπισμό του ατόμου, βαδίζοντας, πάντα, μέσα στα μονοπάτια της επιστήμης.

Ο Αισθητικός Οδοντίατρος δεν είναι ο οποιοσδήποτε Οδοντίατρος. Είναι ένα άτομο που αφού ολοκληρώνει τις συνολικές οδοντιατρικές σπουδές, αποκτά μια ειδική κατάρτιση ώστε να χειρίζεται υλικά και τεχνικές που θα αποδώσουν το μέγιστο αισθητικό αποτέλεσμα.

Κι αυτό, πάλι, δεν είναι αρκετό. Ο Αισθητικός Οδοντίατρος, εκτός από επιστήμων και γιατρός, είναι απαραίτητα και ένας “καλλιτέχνης” που θα βάλει την προσωπική πινελιά σ’ ένα έργο και θα θέλει να αποδώσει την ομορφιά με αριστουργηματικό τρόπο.

Θέλει ένα παραπάνω ταλέντο και ένα μεράκι για να ακολουθήσει ένας γιατρός αυτόν τον δρόμο γιατί, πρέπει να συνδυάσει τις σωστές δόσεις από τεχνοκρατική σκέψη-ίδιον του γιατρού με λεπτό γούστο και φαντασία-ίδιον του καλλιτέχνη.

Το αποτέλεσμα, θα λάμψει στο χαμόγελο του αποδέκτη του!

Η έκφραση “αισθητική οδοντιατρική”, θεωρείται πλεονασμός στις μέρες μας. Δεν υπάρχει οδοντιατρική πράξη, στην οποία να μην λαμβάνεται υπόψιν η αισθητική και οι απαιτήσεις του ασθενούς στο συγκεκριμένο θέμα.

Ευτυχώς, η εξέλιξη της οδοντιατρικής επιστήμης ήταν ραγδαία. Μας έδωσε πολλές δυνατότητες, εργαλεία και τεχνικές για να συζητάμε πλέον, για “απόλυτη φυσικότητα”, για τέλεια μίμηση των φυσικών ιστών, για αποτελέσματα που μπορούν να μεταμορφώσουν την εμφάνιση κάποιου.

Είναι πραγματικότητα οτι ζούμε στην εποχή της εικόνας.
Τώρα, περισσότερο από ποτέ, η εμφάνιση παίζει πρωταρχικό ρόλο στη ζωή των ανθρώπων. Όλες οι έρευνες δείχνουν οτι η επιτυχία βασίζεται ιδιαίτερα στην εμφάνιση και έχει αποδειχθεί οτι το καλό παρουσιαστικό έχει σημαντικά θετικό αντίκτυπο στην κοινωνική, προσωπική κι επαγγελματική ζωή.

Είναι αλήθεια πως το «ωραίο περιτύλιγμα» δεν είναι το παν, αλλά είναι αυτό που δίνουμε στους άλλους σαν πρώτη εντύπωση, είναι ένα σημαντικό «όπλο», που αυξάνει τις πιθανότητες να κερδίσουμε, στις σχέσεις μας με τους άλλους ή στη διεκδίκηση μιας θέσης εργασίας.

Τα άτομα με καλή εμφάνιση, έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση, είναι πιο κοινωνικά και ασκούν μεγαλύτερη γοητεία στους γύρω τους.

Το κέντρο της εμφάνισης κάποιου είναι το πρόσωπο και το χαμόγελο είναι το κεντρικό χαρακτηριστικό του προσώπου. Είναι το πρώτο που προσέχει κάποιος επάνω μας, άρα είναι το βασικό στοιχείο που θα «αγγίξει» τον άλλο και θα κάνει την εμφάνισή μας ελκυστική. Η αισθητική οδοντιατρική είναι σήμερα επιστήμη που στοχεύει εκτός των άλλων στην ψυχική αρμονία, στην ενδυνάμωση της αυτοπεποίθησης και στην αισθητική του χαμόγελού μας.

Αν παρατηρήσουμε, θα δούμε ότι, όλα τα όμορφα πρόσωπα γύρω μας, από τους κινηματογραφικούς αστέρες μέχρι τον απλό καθημερινό άνθρωπο, διαθέτουν ένα αστραφτερό, όμορφο χαμόγελο. Δεν εννοείται καλή εμφάνιση χωρίς αυτό.

Μπορεί τα μάτια να είναι ο καθρέφτης της ψυχής, αλλά το χαμόγελο είναι το κλειδί για την αυτοπεποίθηση και την επιτυχία.