Πρώτη Επίσκεψη

Dental clinic

Τι να περιμένετε από την πρώτη επίσκεψη στο ιατρείο μας

Το βασικότερο κομμάτι της συνεργασίας μας με τους ανθρώπους που ζητούν τη βοήθειά μας, είναι η επικοινωνία.

Πάνω στην καλή επικοινωνία γιατρού-ασθενούς θα στηριχθεί μια σωστή διάγνωση και το κατάλληλο σχέδιο θεραπείας που θα ικανοποιεί τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του ασθενούς.

Γι’ αυτό στην πρώτη επίσκεψη, ο ασθενής συμπληρώνει ένα πλήρες ιστορικό και συζητά με τη γιατρό για να σχηματιστεί μια ξεκάθαρη εικόνα των αναγκών και να λάβει το καλύτερο λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα.

Το ιστορικό περιλαμβάνει ερωτήσεις σχετικά με τις οδοντιατρικές εμπειρίες του παρελθόντος, την τωρινή κατάσταση αλλά και τις προσδοκίες για το τελικό αποτέλεσμα. Ταυτόχρονα υπάρχουν και ερωτήσεις που αφορούν τη γενική υγεία του ασθενούς, επεμβάσεις, φάρμακα που τυχόν να παίρνει, μιας και η οδοντιατρική είναι μια ιατρική πράξη που έχει αλληλεπίδραση με όλο τον υπόλοιπο οργανισμό πέραν του στόματος. 

Ακολουθεί μια πλήρης εξέταση του στόματος και όλης της περιστοματικής περιοχής και συνήθως γίνεται και ένας πρώτος καθαρισμός στο στόμα για να το προετοιμάσουμε για τις επόμενες συναντήσεις και να μειώσουμε το μικροβιακό του φορτίο.

Η κουβέντα που γίνεται με την γιατρό είναι πολύ σημαντική γιατί μέσα από αυτήν γίνεται η γνωριμία η οποία είναι απαραίτητη. Ο λόγος; Όλες οι εργασίες μας είναι εξατομικευμένες και απόλυτα σχεδιασμένες για τις ανάγκες του συγκεκριμένου ανθρώπου. Δεν υπάρχει μια λύση για όλους, και λαμβάνουμε υπόψιν μας την προσωπικότητα, ηλικία, τρόπο ζωής αλλά και τα όνειρα που έχει ο κάθε άνθρωπος σχετικά με το χαμόγελο που θέλει να δει στον καθρέφτη του. Δίνουμε ιδιαίτερη βάση σε αυτό και όλο τον χρόνο που χρειάζεται, γιατί αυτή είναι η αρχή μιας πραγματικής σχέσης εκτίμησης και εμπιστοσύνης, όπως πρέπει να είναι η σχέση του γιατρού με τον ασθενή του.

Καλώς να έρθετε στο πρώτο σας ραντεβού.