ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Δρ. Μαρία Ορφανίδου 

Η Dr. Μαρία Ορφανίδου γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στην Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Παρακολούθησε το πλήρες Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα Στοματολογίας, στο Νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός», υπό την διδασκαλία του διεθνούς φήμης Καθηγητού κ. Γ. Λάσκαρη.

Στη συνέχεια, μετεκπαιδεύτηκε στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης των ΗΠΑ (NEW YORK UNIVERSITY, College of Dentistry), στον τομέα των Οδοντικών Εμφυτευμάτων και της Αισθητικής Αποκατάστασης Στόματος.

Μετεκπαιδεύτηκε στη Γενεύη στις Αισθητικές Αποκαταστάσεις Ρητίνης για όψεις και επένθετα και στο πρωτόκολλο αποκατάστασης της φθαρμένης οδοντοφυίας για ασθενείς με βρυγμό.

Έχει εκπαιδευτεί στο διετές πρόγραμμα της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής, είναι πιστοποιημένη Ομοιοπαθητικός Οδοντίατρος από το European Committee for Homeopathy και είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Οδοντιατρικής.

Εργάζεται σαν Οδοντίατρος από το 1998 και εξασκεί όλους τους τομείς της οδοντιατρικής, μέσα από την κατεύθυνση της αισθητικής βελτίωσης του χαμόγελου και της αποκατάστασης με όλα τα μέσα που προσφέρει η σύγχρονη οδοντιατρική. Δουλεύει με τη φιλοσοφία της ελάχιστης παρέμβασης και του σεβασμού στους οδοντικούς ιστούς (Minimal Invasive Dentistry). Είναι από τους πρώτους οδοντιάτρους που εφάρμοσαν την amalgam-free οδοντιατρική (Οδοντιατρική χωρίς χρήση αμαλγάματος).

Αρθρογραφεί στον τύπο και το διαδίκτυο, για θέματα που αφορούν την υγεία και την αισθητική του στόματος.